CARA-CARA MEMBUAT PIS/PAIS JAGUNG
Bahan-bahan yang diperlukan :
- 3 tongkol jagung muda (sebaiknya jagung pulut)
- Sedikit gula/secukup rasa - saya guna gula perang
- 1 sudu tepung ubi (saya tambah)
- 1 sudu tepung jagung (saya tambah)
- Secubit garam - (saya tambah)
- Kulit jagung secukupnya - ambil yg belah2 dalam, tak kotor
Cara-cara membuatnya :
- Sagat jagung. Saya sagat guna penyagat separuh dan separuh lagi potong kasar guna pisau
- Campurkan gula, tepung ubi dan tepung gandum. Gaul sebati. Resipi asal adalah 100% jagung dan sedikit gula.
- Sudukan ke atas kulit jagung dan lipat. Boleh dilipat macam lepat biasa tu atau diikat dengan tali atau semat guna lidi/stapler.
- Kukus selama 20 minit.
- Sejukkan sebelum makan.
Selamat mencuba guyss..
from Klik Disini http://viid.me/qp6YHY /2i72LOI
CARA-CARA MEMBUAT PIS/PAIS JAGUNG - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah
0 Response to "CARA-CARA MEMBUAT PIS/PAIS JAGUNG - Resep Maskan"
Post a Comment